Een dekbed biedt je de mogelijkheid er lekker onder te kruipen en er ieder seizoen voor te zorgen dat je ontspannen in slaap kunt vallen. Het eenpersoons dekbed houdt je warm en zorgt er bovendien voor dat je je optimaal kunt ontspannen in je bed. Uiteraard zijn er verschillende types dekbedden beschikbaar, waarvan we er graag een aantal voor je op een rij zetten. Wil je een nieuw baby dekbed kopen en vind je het lastig om daar een keuze uit te maken? Kijk dan ook naar de verschillende materialen die er beschikbaar zijn om uiteindelijk het bijvoorbeeld beste ganzendons dekbed te kopen. Eén ding is zeker: je kunt er bij ons vanuit gaan dat je een zo scherp mogelijke prijs betaalt.

Type dekbed

Het is in ieder geval verstandig om goed te kijken naar het type dekbed dat je graag wilt aanschaffen. Het standaard model duiden we aan als ‘enkel dekbed’ of eenpersoons dekbed. Er is sprake van een regulier dekbed, zonder toeters en bellen. Dit type houdt je voldoende warm gedurende de verschillende seizoenen. In de winter kan het wat koeler zijn dan een specifiek dikker dekbed en in de zomer is het wellicht wat warmer. Wil je daar met bijvoorbeeld het junior dekbed dat je koopt graag op inspelen? In die gevallen zijn er speciale types beschikbaar.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een zomer dekbed, een baby dekbed of een 4 seizoenen dekbed. In het eerste geval kies je voor een dunner exemplaar voor in de zomer, zodat het lekker koel blijft in je bed en je daarin niet zo ligt te zweten. Het 4 seizoenen dekbed biedt je de mogelijkheid het dekbed dunner of dikker te maken, afhankelijk van het seizoen. Je kunt er op die manier heel het jaar gebruik van maken. Tenslotte kun je bijvoorbeeld een speciale onderdeken, zodat je het ook in de winter lekker warm hebt in je bed.

Materiaal van het dekbed

Onafhankelijk van het type dekbed dat je koopt is het verstandig om goed te kijken naar de verschillende materialen die er beschikbaar zijn. Wil je het beste dekbed kopen en ben je daarom benieuwd naar de verschillende vullingen die er beschikbaar zijn? Binnen de dekbedden onderscheiden we in principe vier verschillende materialen: microvezel, katoen, dons en wol. Een katoenen dekbed of een ganzendons dekbed zit anders in elkaar. De vulling is anders, waardoor het materiaal anders reageert op je lichaamstemperatuur en bijvoorbeeld je slaaphouding. Bekijk de verschillende materialen of laat je daarover adviseren, zodat je een goede keuze kunt maken uit de diverse dekbedden.

De dekbedden zijn beschikbaar in verschillende formaten. Zoek je naar een dekbed 240×220, 200×220, 200×220, 140×220, 240×200 of wellicht een dekbed 140×200? De verschillende formaten en afmetingen dekbedden koop je eenvoudig online.

Beste dekbed kopen

Je wilt een dekbed kopen en daarbij gebruik maken van het beste model dat er beschikbaar is. Hoe je dat het best kunt aanpakken? Kijk allereerst goed naar het type dekbed dat je nodig hebt, om vervolgens ook het materiaal in overweging te kunnen nemen. Door dit stap voor stap aan te pakken kun je het aanbod een stuk kleiner maken, wat het gemakkelijker maakt om een keuze te maken. Heb je op dit moment al een katoenen, wollen of donzen dekbed en ben je daar goed over te spreken? Dan is de kans groot dat dit voor jou het beste dekbed is en doe je er verstandig aan om die opnieuw te kopen.

Zoek je specifiek naar een 1 persoons dekbed of een 2 persoons debked? Het dekbed 1 persoons en tweepersoons dekbed verschilt in afmetingen en zorgt ervoor dat je comfortabel in slaap kunt vallen. Wij maken je bestelling zo snel mogelijk in orde en sturen je die dan direct toe.

Hoofdkussen

Op zoek naar een fijn kussen om op weg te dromen?

Bij ons vind je altijd een kussen dat past bij je slaaphouding. Ons assortiment bestaat uit een keuze hoofdkussens voor rug-, buik- en zijslapers. De kussens zijn leverbaar met verschillende soorten vulling en materiaal.

Rug, buik of zij?

Voor rugslapers is veelal een middelhoog en redelijk stevig kussen de beste optie. Ligt je liever op de buik, kies dan een dun kussen. En voor de zijslapers hebben wij de iets dikkere en boxkussens.

Maten hoofdkussens

De standaard maat voor een hoofdkussen is 60×70 cm, dit is tevens de maat van de kussenslopen. Daarnaast zijn er ook andere formaten hoofdkussens, deze hebben vaak een afwijkende vorm of dikte zodat te passen in een standaardmaat kussensloop.

Vulling hoofdkussens

Hoofdkussens zijn gemaakt en gevuld van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld wol, dons of synthetisch materiaal. Al deze kussenvullingen hebben andere eigenschappen en voordelen. Donzen hoofdkussens zijn gemakkelijk in vorm te brengen en zijn heerlijk zacht. Wil je een wat stevigere kussen, dan kun je kiezen voor een wollen en/of latex hoofdkussen. Deze kussens zijn anders dan de donzen kussens vormvast. Een kussen die zich naar jouw lichaam vormt is een kussen van traagschuim. Indien je te maken hebt met een huisstofmijt allergie kun je het beste een kussen nemen met een synthetische vulling, welk materiaal anti-allergisch is.